EÜ. Elektronik Dokuman Yönetim Sistemi
EDYS Agent Kullanımı Hakkında Bilgilendirme

Ege Üniversitesi Elektronik Döküman Yönetim Sistemi (EDYS) Masaüstü bilgisayarlarda işlemleri kolaylaştırmak için kullanılan Agent Yazılımı için gereken işlemler tamamlanmıştır.

Agent yazılımı özellikleri:

• enVision programının kullanımını kolaylaştırarak ve kullanıcı bilgisayarında hazırlanan Office dökümanları ve klasörleri EDYS sistemi'ne aktarabilmektedir.
  • Uygulama, EDYS sistemi üzerindeki evrakları, bekleyen görevleri, kullanıcının belirleyeceği uyarı mekanizmaları ile kullanıcıya bildirebilmektedir.
  • Uygulama, EDYS sisteminde kullanılan kullanıcı adı ve şifresi ile uyumlu çalışmaktadır.
  • Uygulama, kullanıcının isteği doğrultusunda, işletim sisteminin yüklenmesi sırasında otomatik açılmayı ve EDYS sistemine giriş işlemlerini otomatik yapabilmeyi sağlamaktadır.
  • EDYS sistemi üzerinde birden çok kimliği olan kullanıcılarda, Uygulama içerisinden de geçiş ve evrak takibi yapılabilmektedir.
  • Bilgisayarda hazırlanan bir belgenin EDYS sistemine akrtarılabilmesi için Yazıcı şeklinde işlev gören bir eklentiye sahip olup bu eklenti sayesinde istenen evrakları EDYS sistemine kolaylıkla aktarabilmektedir.
  • Uygulama, kullanıcının belirleyeceği zaman aralıklarında EDYS sistemindeki kullanıcıya ait görevleri kontrol edebilmektedir.
  • Uygulama arayüzü için farklı renk tasarımlarının kullanımına uygun olmalıdır.
  • Uygulama içerisinden bilgisayar üzerindeki evrakların EDYS'ye aktarılmasını sağlayacak eklentilerin aktif veya pasif yapılması sağlanabilmektedir.
  • Uygulama, EDYS üzerinden kullanıcıya görev atandığında uyarı verebilmektedir.
  • Uygulama, EDYS üzerindeki görev tamamlandığında uyarı verebilmektedir.
  • Uygulama, EDYS üzerindeki bir görev reddedilirse uyarı verebilmektedir.
  • Uygulama, EDYS üzerindeki bir görev iptal edilirse uyarı verebilmektedir.
  • Uygulama, kullanıcının atanmış olduğu bir görev tamamlandığında, reddedildiğinde veya iptal edildiğinde uyarı verebilmektedir.
  • Uygulama, Türkçe ve İngilizce olarak en az 2 dilde kullanılabilmektedir.
  • Uygulama, programa girmeden, masaüstü görev çubuğu üzerinden arama yapılmasını sağlamakta ve EDYS üzerindeki evrakları arama işlemini kolaylaştırabilmektedir.
  • Uygulama, Windows üzerindeki bir doküman havuzu klasörü kullanılarak EDYS'ye evrak aktarma işlemlerini sürükle-bırak yöntemi ile yapabilmektedir.
  • Uygulamaya ait bir Office eklentisi (Word/Excel/PowerPoint gibi) sayesinde, Office uygulamaları içerisinden direkt olarak EDYS sistemine evrak gönderimini sağlayabilmektedir.

NOT: Uygulama yükleme işlemi sadece Internet Explorer tarayıcısı üzerinden yapılmalıdır!

Yazılımı bilgisayarınıza indirmek ve yüklemek için tıklayınız... (Açılacak sayfada enVision Agent'i Kur butonuna basınız.)

UYARI:Yazılım kurulduktan sonra ilk çalıştırmada, Wİndows Kullanıcı Denetimi Ayarı (UAC) değerinin mutlaka en alt konumda (kapalı) olması gereklidir. Program penceresi açıldığında, kullanıcı bilgileri girilmeli ve alt kısımdaki Kütüphaneleri Yeniden Yükle işaretlenerek KAYDET butonuna basılmalıdır. Böylece, EDYS evrak yazıcısı, Office eklentileri, Masaüstü sağ tuş eklentileri ve Görev çubuğu Arama eklentisi kurulmuş olacaktır.

Agent uygulaması çalıştırıldığında:
URL adresi: http://edys.ege.edu.tr/enVision
WebServis adresi: https://edys.ege.edu.tr/enVision-ws
Kullanıcı adı ve şifresi, EDYS sistemine giriş bilgileriniz olarak yazılmalıdır.

Agent yazılımı ile ilgili kullanım kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız...

Ege Üniversitesi Rektörlüğü